Ugrás a fő tartalomra

Az Alsó

Ki milyen fehérneműt hord? Általában ez egy kényes téma, de néha jó feszegetni. Nos, most megtudhatjátok! :D Jó olvasást. :)

A magányos zongora

Az utolsó lecke, avagy a gimiből megismert stílusos feladat, a magányos zongora.
Nem tudom, felétek ez hogy és mint ment, viszont engem zavart, hogy nálunk mindenki zongorája olyan csendesen mélabús volt ott egymagában. Szóval hosszas merengés után nekem így sikerült megoldani a feladatot, és remélem, hogy tetszik majd. 
Amúgy nektek is feladták ezt a feladatot, vagy csak nekünk? :D

A magányos zongora

Korhadt fadeszkák, pattogzó, kopott-fehér vakolat, tenyérnyi rések és hiányzó ablakkeret, amin át a szél szégyentelenül süvít be a szobába. Apró, cikázó fekete rovarseregként pattogtak a hangok, ide-oda csapongva ingatagon, hamisan. Esőként hulló ritmikátlan orkán, mit a Magány okád ki a torkán, ha az ember e lármát meghalja, kezeit egyből a fülére tapasztja, rémesen elhangolt a zongora.

Lábainál feketeszemű patkány rág, ízleli a korhadt fát, kölykei pedig a húrok közt játszanak, ügyesen kerülgetik a lecsapó kalapácsokat. Az egyik mégis ott marad.

Veszteg rohannak át a porok halmazán, otthagyva nyomukat, mocskukat, a székpárnából is kiszedték már a bélést, hiszen anyjuk ott ejtette meg az ellést.

Mégis, mindez a Magányt nem zavarta, a zongorát magára sose hagyta, csak ült ott előtte, mint egy kivénhedt agg, és csapkodta a fekete-fehér csíkokat, mint aki játszani is tud.

A zengő-bongó nóta azonban nem volt se szép, se kedves, csupán förtelmes. A zongora zokogva adott ki magából, minden hangot, hisz magányában senki sem hallotta, hogy jajongott.

Vészesen járt a kéz, a csontos ujjak őrjöngve kergették egymást és az egereket, de a zongora nem engedett. Türelmesen tűrt, akkor is, mikor a fehér kar a magasba lendült, s a Magány görbe háttal előredőlt, orrából fekete pók mászott elő, mely lassan ereszkedett bele a csendbe. Halk, de hallható koppanással ért földet, s épp akkor csapott le, mikor az utolsó nyolcadik láb a padlóhoz ért. Két ép billentyű tört ketté.

A Magány új dallamba kezdett; még vadabba, még hangosabba, még zajosabba, még örültebbe…
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Karcokon át

Kétszázkét darab szó arról, mint érezhetett Hannibal Willel kapcsolatban a hamradik évad alatt.

Ha Pókember épp nem ér rá

Sziasztok! Ez a bejegyzés egy a lentebbi linken elérhető blog "Hogyan oltsd le a saját írásodat?" kihívására íródott, ez ihlette az egészet. Megmondom őszintén remekül szórakoztam a fejezet írása közben, mikor a hibáimat keresetem az újraolvasások során és próbáltam nem elkövetni hasonlókat ebben az újban. Ha tehát érzel magadban elég őszínteséget és merészséged, próbáld ki te is ezt a kihívást! :) http://todoslosdias01.blogspot.hu/2018/03/hogyan-oltsd-le-sajat-irasodat.html

Tökéletes szerető

Spideypool Spideypool Spideypool salalalaa~ Nem, nem őrültem meg! :"D