Ugrás a fő tartalomra

A hercegnő korszak vége

Egy átok, egy torony, egy lány és egy vár, amiből úgy hitték nem lehet megszökni. Vagy mégis? Mindig vannak olyan korszakok az életben, melyeken túllépve a világ vár majd ránk.

Érzékek

Hát rövid, még rövidebb, még annál is rövidebb. De azért itt van.

Érzékek
Hallani a hangokat nem nagy ördöngösség, csupán csend kérdése; mély csendé. És a zajok máris jól érthetőek. A fák közötti susogás kitisztul, a kertben az egymás felé hajlongó virágok sutyorgása érthetővé válik, a folyosón lógó faliszőnyegek széljátéka megfejthető és az őrök páncéljainak jajveszékelős sikításai értelmet nyernek.

Loki tudta ezt, egészen kiskorától kezdve. Nem hiába csüngött apja minden szaván, nem hiába itta anyja minden apró suttogását, majd a többiekét is – tanítókét, mesterekét, szolgákét, végül az egész palotáét. Thor elfúló kijelentéseit…

Loki természeténél fogva értett a hallgatáshoz, de a beszédhez is. Thor gyűlölte ezt, és épp ezért egy idő után már nem figyelt öccse szavaira. Ezt a tettét pedig mélyen megbánta azóta. Marcangolta önmagát, mert talán… de nem tudott a tettein változtatni. Loki azóta meghalt kétszer is, és nem remélhette, hogy újból feltámad. Naivság lett volna.

Mióta meghalt, Thor mintha – bár ezt magának sem vallotta be félelem nélkül – megint hallani, látni kezdte volna testvérét, mint régen. Loki fel-feltűnt a folyósokon, a trónteremben, anyjuk régi szobájának ajtajában, még a saját hálójában is, és olyankor Thor érezte és hallotta is, nem csak látta.

Mély, tébolyult kísértés és mérhetetlen bűntudat, mi szorongatta a szívét és nem hagyta éjszakánként aludni, na meg az a furcsa árnykép, amely Loki alakjában tűnt fel a csillagokkal, és mint a füst illant el a hajnalnak fényével.


Thor csak abban bízott, hogy Midgardon majd kitisztulnak az érzékei. Hogy ott majd megszabadulhat minden bűnös gondolattól és érzéstől, mely az érzékeit borzolta.

Megjegyzések

 1. Szia!
  Fantasztikusan döbbenetes egyperces volt. Köszi az élményt! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Oh, köszi, hogy írtál. Örülök, hogy tetszik. :)

   Törlés
 2. Jaj, Loki, te alávaló kis cukorborsó. Hát szabad ilyet? Az őrületbe kergetni a tulajdon bátyád?
  Ez lenyűgözően tökéletes volt, a rövidség nem megy a történet rovására, inkább csak kiemeli az érzékeket (frappáns cím, úgy irigylem azokat, akik tudnak címet adni), az illékony mivoltukat.
  Köszönöm, hogy olvashattam, nagyon tetszett, még több ilyet! *-*
  És, hm, csak úgy diszkréten megkérdem, benne lennél egy cserében? :3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia,

   Ugye? Ez a Loki, lazán megcsinálná és még élvezné is, méghozzá nagyon. :D Amúgy ne tévesszen meg a látszat nekem se megy jól a címadás, ez itt csak mázli volt.
   És igen benne vagyok a cserébe. Megtisztelsz vele. :)

   Törlés
 3. Hát szia.
  Idevetődtem.
  istennek hála.
  Mert thorkithorthorki
  Egyszerűen imádtam az egypercesed minden sorát, annyira kinézem Lokiból, hogy így szívassa Thort, volt valami kísérteties és nyugtalanító, egyben bűvöletes ebben az írásban, amitől elámultam
  Gratula hozzá :)
  Ha lehet, én is megindítványoznék egy cserét ^^ Benne vagy? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia.
   Igen persze benne vagyok a cserében. :)
   Boldoggá tennél vele.
   És Loki az Loki, holtában is az marad. Még, ha Odinnak öltözik is. :D

   Törlés
 4. Szia! Most találtam ide, egyszerűen imádtam. Nagyon jó :) Köszi, hogy olvashattam. Benne lennél egy cserében?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :)
   Örülök, hogy tetszett, és annak is, hogy írtál. A cserében benne vagyok, köszi érte.

   Törlés

Megjegyzés küldése