Ugrás a fő tartalomra

A hercegnő korszak vége

Egy átok, egy torony, egy lány és egy vár, amiből úgy hitték nem lehet megszökni. Vagy mégis? Mindig vannak olyan korszakok az életben, melyeken túllépve a világ vár majd ránk.

Szépség, rémség, kétség… IGYUNK!!!

Ajánlom az abszintot! Mindenki a vendégem egy fröccsre, meg kétujjnyi Thorkira. AU, és remélem, tetszik majd. Mondjuk, csak egy tipikusan kiszámítható klisémaraton. No, de kell ilyen is.

Szépség, rémség, kétség… IGYUNK!!!


Későre járt, az eső esett, egymást támasztották pont, mint a fellegek. A folyó partjáról hosszú volt az út hazáig, és így jár, aki túl sokáig piázik. Megázik.

A villamos megállóba húzódtak be az első cseppek után, és a hideg vason ülve figyelték a műanyagon kopogva landoló, jeges cseppeket. Veszettül hideg volt, az alkohol távozni látszott testükből. Thor lassan Loki vállának dőlt és csecsemő módjára vihogva gügyörészett. Loki is felröhögött, mikor megérezte kabátja anyagán bátyja nyálát átütni. Rémesen élménydús estét tudtak a magukénak, és még nem ért véget. Nem, amíg haza nem értek.

Lokinak fontos volt ez az este, az egyetemi nyitó buli. Thort kevésbé érdekelték öccse ténykedései, igazából aznap estig nem is sejtette, hogy egyáltalán ott lesz fogadott fivérével meg a többi kis gólyával. De hát, így alakult.

Minden azzal kezdődött, hogy Jane, némi távkapcsolat után, szakított Thorral. Thor nem értette, miért. Persze oké, a lány távol volt a tanulmányai miatt, és így ritkán találkoztak személyesen is, de a szőke úgy vélte, ők ezt kibírják. Hát nem bírták. Pedig még csak szeptember elején jártak. És a legrosszabb még csak nem is a szakítás volt, hanem az azt követően Jane Facebook profilján megjelent legfrissebb poszt. Amiből minden kiviláglott, csak az nem, hogy a lányt egy kicsit is megviselte volna a szakítás.

Thor, végigolvasva a sorokat, még jobban összetört. És persze Lokihoz rohant.  Mindig Lokihoz rohant, ha nem tudta, mi tévő legyen és az érzései nem cselekvésre, hanem merev mozdulatlanságra késztették. Thornak testvére meg bölcsen felajánlotta a szórakozás eme lehetőségét, válaszként problémáira. E felvetést mindketten elfogadták.

Thor az otthoni edző trikóját, ami már szürkére sárgult, lecserélte egy fekete izompólóra, Loki, meg, mivel amúgy is bulizni indult, készen megvárta testvérét. Hamar odaértek és kapásból a pulthoz léptek.

A fiatalabbik testvér alkohol ráhatása nélkül is szidta Jane-t. Thor először lekorholta érte, két pohár abszint és fél üveg whiskey után –, amit bölcsen éhgyomorra követett el – viszont már egyet értett, végül két teljes üveg vodka után már maga is hangosan káromkodva szidalmazta azt a bizonyos „némbert”. Kitérve minden apró kínos részletre. A gólyák pedig imádták ezért, és még több felesre meghívták.

Így most itt ültek a villamos megállóban csatak részegen pénz, pia és élelem nélkül. Igazából azt sem tudták megmondani, hogy pontosan hol vannak a városon belül, de egyszer majd csak haza érnek. Ha más nem, a hideg esővel vegyített, őszeleji szellő majd kijózanítja őket. Remélhetőleg.

Thor még mindig rendíthetetlenül bazsalygott, de most már Loki karját rángatta. Tovább kenve ezzel a sötétlő nyálfoltot, nem törődve testvére kétségbeesett tiltakozásával. Zavarodottan magyarázni kezdett, de Loki minden szaván csak nevetett. Semmit sem értettek.

– Olyan egy liba volt… – csuklott fel Thor.
      Loki helyeslően bólintott, és a mozdulat végén a feje előre bukva lent maradt, oldalra dőlt, csak a korlát és Thor tartotta meg őt.

– De érted, nem? Így… így kicseszni velem!

 Loki lentről bólogatott felfelé.

– De te legalább itt leszel.

 A monoton fejrázás nemlegessé vált, mire Thor félre hőkölt, Loki pedig ledőlt a vaspadról, fejjel előre. Épp csak maga elé kapta a kezét, még időben.
     
 Thor felháborodva nézett rá, majd nekiesett. Kétséges volt, hogy nem is sejtette, hogy mit cselekedett. A földnek szorította Lokit, majd többször is erősen megütötte. Loki arca vörös lett, mire fivére észbe kapott, majd remegve magához ölelte és felzokogott.

A hideg betonon ülve egyre szorosabban karolták egymást, közelebbről és sűrűbben, mint a magasból pörgő esőcseppek, amik már szinte fátylat képeztek. Nem tudták, ki csókolt először. Nem tudták, ki nyúlt a másik ruhája alá hamarabb. Nem tudták, ki oldotta ki az öveiket. És azt végképp nem tudták megmondani, hogyan kerültek haza. Mindenesetre, Odin nem repesett… Megjegyzések

 1. Hahaha, elfogadom a fröccsöt!
  Nagyon édes volt ez a kis történet, tetszett a távkapcsolatos dolog is, meg hogy olyan modern az egész - annyira el tudom képzelni Thort, hogy az exe facebookját csekkolja és őrjöng... Loki meg, az a galád, számító elviszi és leitatja... Hátszóvalhuh.
  A lekorholta helyett amúgy azt olvastam, hogy lehorkolta. De nem baj, semmivész, reggel van még eh.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Te is eltudod képzelni? Mert én is.
   Hát igen Loki, az Loki még, ha kis gólyát alakít akkor is. (Mármint remélem, mert mindig OOC-től rettegek.)
   Köszönöm, hogy írtál, mindig öröm. :)

   Törlés
 2. Annyira léleksimogató egy dolog, hogy mostanság mindenki meglep engem egy thorkival. És micsoda thorkikkal! Hát ez a novella annyira bájos és fantasztikus volt, hogy az nem igaz, a vigyort nem tudom letörölni az arcomról, és csak azt tudok mantrázni, hogy imádlak imádlak imádlak.
  Köszönöm az élményt ♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Oh ne csináld, mindjárt elpirulok *zavartan legyint és fültövig vörösödik* szívesen, bár inkább én köszönöm, hogy szerinted nyújtani tudtam valamit. Nagyon, de nagyon örülök neki, hogy írtál. :)

   Törlés
 3. Nagyon, de nagyon jól sikerült. Imádtam! Eszméletlenül aranyosak voltak, főleg így részegen. Magam előtt láttam az egészet, mint egy filmet. Jót mosolyogtam rajtuk. Köszi, hogy olvashattam :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szívesen, bár nincs mit. Köszönöm, hogy írtál. Nagy öröm pozitív visszajelzéseket kapni. :)

   Törlés

Megjegyzés küldése