Ugrás a fő tartalomra

Az Alsó

Ki milyen fehérneműt hord? Általában ez egy kényes téma, de néha jó feszegetni. Nos, most megtudhatjátok! :D Jó olvasást. :)

Kegyetlen Ítélet
Thorki, leheletnyi, Loki kegyetlen, mint mindig, és a hatalma nagyobb, mint valaha.

Kegyetlen Ítélet

Odin büntette már meg Thort, rendben lesz ez is.

Loki érzelemmentesre fagyott arccal hallgatta fivérét Odin álarca mögé rejtőzve. Nem fedhette fel igazi gondolatait, azzal mindent elrontott volna.

Így hát kegyesen engedett, és atyjához mért bölcs, megfontolt szavakkal elengedte testvérét. Pedig a lelke forrongott, izzott és üvöltött. Ismét elpusztítaná Midgardot, ha arra alkalma nyílna. És ezúttal sikerrel járt volna.

Thor mosollyal az arcán hagyta el a trónteremet. Loki nem sokkal utána kimért léptekkel távozott, és Odin lakosztályába sietett. Amint belépett a szobába, két tükör tört szilánkokra.

Gyűlölte ezt, de aligha léphetett most azonnal. Várnia kellett, csak egy kicsit, még pár napot. Thor úgyis tesz majd valamit. Vagy ha nem, majd fondorlattal ráveszi. Végül is, verte már át mostohafivérét. Most is azt teszi.

Loki egy intésével összeforrasztotta a tükröket, és meglátva magát bennük, Odin arca mögött mérhetetlen elégedettség töltötte el. Még ha tudta is, hogy akit most maga előtt lát, az valójában nem ő. Elengedte hát álcáját.

Fekete, igényesen hátranyalt haj, mélyen ülő, zöld szemek, markáns arc, márványfehér bőr. Nem ez még mindig nem ő. Ez is csupán egy Odin által ráaggatott maszk. Persze szerette. Mindenki ezt az arcát ismerete, de valójában…

Intett egyet kezével, a tükörképe pedig megint alakot váltott. Kék bőr rajta kacifántosan rendezett redőminták, fagyos tekintet. Egy jégóriás volt, nem vitás, de még annak is nyeszlett. Nem csoda hát, ha az asgardiak nem fogadták el.

Egy sóhaj kíséretében visszavarázsolta magára a király álcáját, majd Odin asztalához lépett.

Nem lesz baj, Odin büntette már meg Thort. És minden problémája ez is volt. Arra kegyesen nem gondolt, hogy testvére száműzetésében ő is szerepet játszott. De akkor is! Ez nem jogosította fel Thort semmire, főleg nem holmi halandókba való szerelembe esésre! Mit tudott az az embernő, amit ő nem? Jane Foster. Még a neve is közönséges, egyszerű hangzású, semmilyen.

Épp ezért nem engedhette, hogy fivére visszatérjen Midgardra. Tőrbe fogja csalni Thort, és az ítélet kegyetlen lesz.


Megjegyzések

 1. HAH! Nagyon szerettem már volna olvasni valamit, ami közvetlenül a film végére reflektál; és különösen tetszenek Loki alakváltásai, talán ez fog meg a legjobban a karakterben - egy shapeshifter, aki semmilyen bőrben nincs otthonban. Köszönöm, hogy olvashattam!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem én köszönöm, hogy írtál. Ohhhh de boldog vagyok :3 tényleg ezzel így ahhh... Na, jó elalélós ömlengés vége.
   Amúgy igen Loki tényleg nem találja a helyét a világban, vagy önmagában, amit mélységesen meg és átérzek a részéről.
   Éssss awwwww kösziköszi, hogy írtál!

   Törlés
 2. Jöttem én is elárasztani téged az imádatommal. :3 Nagyon tetszett a történet, az összetört tükör motívuma főleg, imádom Loki káoszát. Az alakváltások nálam is vitték a pálmát. És és a vége, ahogy Jane-ről agyal, a féltékeny kis dög. Kíváncsi lennék a folytatására, vajon hogyan fogja kijátszani Thort?
  Köszönöm, egy élmény volt:) Imádom az egyperceseid, amúgy. Zseniális mind.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia köszönöm, hogy írtál, nagyon boldoggá tesz. :D
   Sajnos nincs folytatás. És örülök, hogy tetszett, de ugyan nem zseniálisak attól jóóóóóó távol állnak. XD

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Karcokon át

Kétszázkét darab szó arról, mint érezhetett Hannibal Willel kapcsolatban a hamradik évad alatt.

Ha Pókember épp nem ér rá

Sziasztok! Ez a bejegyzés egy a lentebbi linken elérhető blog "Hogyan oltsd le a saját írásodat?" kihívására íródott, ez ihlette az egészet. Megmondom őszintén remekül szórakoztam a fejezet írása közben, mikor a hibáimat keresetem az újraolvasások során és próbáltam nem elkövetni hasonlókat ebben az újban. Ha tehát érzel magadban elég őszínteséget és merészséged, próbáld ki te is ezt a kihívást! :) http://todoslosdias01.blogspot.hu/2018/03/hogyan-oltsd-le-sajat-irasodat.html

Tökéletes szerető

Spideypool Spideypool Spideypool salalalaa~ Nem, nem őrültem meg! :"D