Ugrás a fő tartalomra

A hercegnő korszak vége

Egy átok, egy torony, egy lány és egy vár, amiből úgy hitték nem lehet megszökni. Vagy mégis? Mindig vannak olyan korszakok az életben, melyeken túllépve a világ vár majd ránk.

May néni végzete...
A Tökéletes szerető című fejezet folytatása, nem terveztem, de akaratlanul is tovább szaladt a fantáziám, olvassátok élvezzétek. Spideypoolt mindenkinek, igen May néninek is!

May néni végzete...

 A vasárnapi családi vacsora jóval később kezdődött a szokottnál. May néni ugyanis elájult, kétszer. Peternek vagy fél órájába telt lebeszélni a nőt arról, hogy kihívja a rendőrséget ébredés után, arra a rossz arcú középkorú férfira, aki szerencsére nem vörös flitteres, koktél ruhában jelent meg. Csupán egy szolid sötét farmert és egy piros kenguru zsebes pulóvert viselt, ennek ellenére mégis sikerült a házigazdát halálra rémítenie.
 [Randa vagy Wade, taszító és ocsmány.]
 Te mindig csak bántasz... néha igazán mondhatnál nekem valami kedveset.
 [Pool én vagyok az utolsó dolog, ami még a földön tartja az egódat, ha nem bántanálak nem végezném jól a munkám. Azt akarod, hogy kirúgjanak, hogy ne legyen fizetésem és ne tudjam eltartania családom? Nem lehetsz ilyen kegyetlen pöcs Wade.]
 Milyen család? Te csak egy HANG vagy!
 [És még én vagyok kegyetlen.]
 A nő először akkor landolt majdnem a lakás kopottas parkettáján - csupán Peter pókösztöneinek köszönhetően nem tette-, mikor kinyitotta az ajtót és szembe találta magát Wade Wilsonnal.
 Így nem csoda, hogy a vasárnapi vacsora nem csak késve, de roppant kínos hangulatban is telt el. A néma csöndet csak egyszer - egyszer törte meg Wade, ahogy a kissé kihűlt levesbe szürcsölt.
 - Mióta? - A nő hangja remegett és idegesen letéve a kanalat jobb kezéből a hajába túrt. Kétségbeesett szemei először unokaöccsén, majd a majdnem vele egyidős férfin állapodtak meg. Te jó ég - szalad át a kósza gondolat ködös tudatán - ennél még az is jobb lenne, ha Nedet hozza haza, vagy jó ég, ha Tony Starkot!
 - Egy ideje - felelte Peter inkább a tányérjának, és az abban pihenő szinte már jeges húslevesnek, mintsem a nénikéjének.
 - És ti mégis, hogy... - Nem kellett befejeznie ahhoz a kérdést, hogy unokaöccse tudja mire gondol. Parker agyán pedig akaratlanul is átfutott az a bizonyos emlék arról a félresikerült SHILD akcióról, amikor a férfi úgy átverte a palánkon, hogy azóta is csodálkozik rajta, hogy a pókösztönei miért nem jeleztek. Persze elhitte a társainak azt, amit Wade mutatott nekik magából, hogy menő és laza.

 Parker azonban már akkor is látta, hogy Pool valójában csak egy felelőtlen nagy csecsemő, aki szökő évente kétszer képes a komolyságra. És őt mégis ez vonzotta, nem érezte a közöttük feszülő kort és mikor Poollal lehetett végre felszabadult, nem nyomasztotta a bűntudat Ben bácsi miatt, vagy a szörnyű baleset, ami Gwennel történt miatta. Mióta megkapta az erejét, minden pókháló vetésében ott feszült és pattant majdnem el a tudat, hogy neki meg kell védenie mindenkit, May nénit, Nedet, igen még Tony Starknak is, ezért akart segíteni.

 Ő volt a barátságos Pókember, New York hőse, civilben pedig a megbízható Peter Parker, aki bár gyakran eltűnik, a barátai mégis számíthatnak rá. Nagy felelősség, talán túlságosan is nagy. Deadpool mellett azonban a nagy erő nagy felelőtlenséggel állt együtt és Peter ilyenkor megint az lehetett, aki valójában is volt; tinédzser.
 Mire Peter felocsúdott a kissé kínos, mégis mulatságos emlékből, már May és Wade is őt bámulta. Megköszörülte a torkát, minden szót száraznak és karcosan hazugnak érzett.
 - Mr. Stark programjában találkoztunk, Wade oda járt kezelésre. - A férfi enyhe bólintással adott igazat a fiú füllentésének.
 - És mondja Mr. Wilson - fordult ekkor a rongyos arcú felé a nő - hol sérült meg?
 [Hazudj.]
 De miért?
 [Hát nem egyértelmű?!]
 Nem.
 [Azt mégsem mesélheted el, hogy tüdőrák miatt hagytad egy Francis nevű őrült tisztítószernek, hogy kísérletezzen rajtad kegyetlen és szadista módszerekkel.]
 Jogos.
 [Na ugye, hallgass a fejedben lévő hangra, nem beszél őrültségeket.]
 - Katona volt, ott sérült meg. - Wade csak egyetértően bólogatott a hazug szavakra ismét. Peter még hozzá tette. - Súlyosan megégett.
 [Kicsi hazug pók fiúcska, ezt tuti sokat gyakorolta. A szobájában, egyedül, bezárt ajtók mögött, a tükör előtt, mint a recskázást.]
 Hé!
 [Inkább valld be, hogy elképzelted!]
 ...
 Igaz.
 [Mikor tanulod már meg Wade, hogy nekem nem hazudhatsz, a fejedben vagyok, szó szerint és átvitt értelemben is.]
 May néni arcára kiült némi sajnálat és együttérzés és a sokkhatás okozta vádló ráncok a homlokáról egyszerre simultak ki. De ez a megenyhülés nem tartott sokáig. A nő érzései közé egyből visszamászott az aggodalom és a féltés unokaöccse iránt. Ilyen jó tulajdonsága volt ez, amibe Ben bácsi annak idején méltán és joggal habarodott bele, és amit akarva akaratlan Peter is magára vett már.
 A nő leszedte a leveses tányérokat és mielőtt kihozta volna, megmikrózta a másodikat. A tört krumplinak ugyan jót tett a második melegítés, azonban az oldalas nem mondhatta el ugyanezt magáról.
 May, miután helyet foglalt, ismét faggatózni kezdett.
 - És mondja Mr. Wilson, mégis mik a tervei az unokaöcsémmel? - A nő hangja anyai aggodalommal csengett.
 Wilson félrenyelte a falatot.
 [„Meg akarom dugni asszonyom a lehető legtöbb helyen és legtöbb pozícióban."]
 Nem is...
 [De is...]

 Wade segélykérően pillantott Parker felé, azonban a fiú épp olyan tanácstalanul pislogott a tányérja felé. Valójában még egyikük sem gondolkodott el komolyabban azon, mi lehetne a kapcsolatuk jövője. Pool sosem az előrelátásáról volt híres, Peter pedig egyszerűen még túl fiatal volt ahhoz, hogy egyáltalán csak eszébe jussanak ilyenek.

 Mind a ketten pusztán csak élvezték a másik társaságát, napról napra éltek. Egyikük fejében sem fordult meg, hogy mi lesz velük, mondjuk tíz vagy húsz év múlva, mikor Peter már nem iskolás és Wilson még talán rondább, mint valaha.
 Talán, ha eltelik majd tíz év és még együtt lesznek, majd Peter egy olyan lakásban hálhat a férfival - akkor már öreg úrral -, amiben nem áll halomra a mosatlan alsó nadrág, nem nyit rájuk egy vak nyugdíjas asszony és ami a legfontosabb Peter nem arra ébred, hogy derekán Wilson keze helyett egy patkány szunyókál csendesen.

 Igazán kellemes összképként jelent meg az elképzelés a tinédzser szeme előtt, még sem talált igazán kapaszkodót, elvégre ez tényleg egy fontos kérdés és elképzelni sem tudta, mi játszódhat le ezzel kapcsolatban Wade fejében.
 [Komolyan egy vidámparkban?]
 Most miért? Csináltad már egy óriáskeréken?
 [Hogy csináltam volna? Csak egy hang vagyok az égre Pool, testem sincs! Az egyetlen, ami hozzám elér az a trollok verbális merevedése.]
 Oh és milyen lehetne a SHILD egyik hajóján, oh el kéne lopni Tony egyik páncélját, hogy....
 [Jesszusom Wade, erre marhára nem vagyok kíváncsi és az olvasók sem!]
 May türelmetlenül köszörülte meg a torkát, mire mind a két vacsorapartnere zavartan ocsúdott fel. A villák és kések épp úgy koccantak össze, mint az asztal alatt a térdek.
 - Asszonyom, én természetesen komolyan veszem Petert, nem játszadozom vele. - Parker arcáról teljesen nyilvánvalóan és totál egyértelműen le lehetett olvasni ennek az ellenkezőjét. A nő csak megadóan sóhajtott egyet, hiszen mikor elkezdett járni Bennel annak idején, nem gondolta volna, hogy igent is mond majd a kedves férfinak és a kapcsolatuk olyan véget fog majd érni, amilyet. 

 Persze akkor már arra sem gondolt, hogy egy szeleburdi, a jelek szerint meleg és felettébb furcsa ízléssel megáldott unokaöcs, szerelmi életét fogja majd felügyelni és lám, most épp erre kényszerült. Így a lehető legjobban kivitelezett szigorú anyuka szerepben tette fel a következő kínos kérdését.
 - És ti már...? - A reakció ismét hasonló. Teljes lefagyás és a falatok fuldokló prüszkölése. Peter két köhögés között tudott csupán egy fejrázós nemet kipréselni magából.
 Szóval már igen, gondolta magában mindent tudóan a nő és nem is tudta hova gondoljon. Nyílván csinálták. Egy érett felnőtt férfi ferde, ámbár biztosan kifejlett szexualitással és egy hormonoktól túlfűtött kíváncsi kanos kamasz annyira egyértelmű, hogy már szexszel, mint Hulk New York utcáin.
 May végül megkönyörült az ifjú páron egy igen mélyről jövő és kissé még ugyan bosszús sóhaj kíséretében. Bízott Peter döntésében, mert tudta, hogy okos, és nem utolsósorban ő és Ben mindent megtettek azért, hogy megbízhatóra és felelősségteljesre neveljék a fiút. Eddig mindig megfelelt az elvárásoknak, úgy gondolta most is meg fog. És ha ne adj ég össze is törik a szívét, ő itt lesz neki.
 - Rendben. Gratulálok nektek... - szünetet tartott és szigorúan mind a két félt végig mérte -, de lenne pár kikötésem...
 May hosszasan sorolt olyan egyszerű és Parker szerint könnyen betartható szabályokat, ami kimondja, este tízre mindenféleképpen haza kell érnie, hogy Wade semmilyen káros és tudat módosító szert, mint alkohol, cigaretta nem adhat a fiúnak, a lakásban nem lehetnek kettesben és engedély nélkül, és minden nemű átlagromlás, rossz érdemjegy az iskolában eltiltást von majd maga után.
 Mire a desszerttel is végeztek, May néni is a szabályok sorolásának végére ért, és már kissé barátságosabban kísérte ki a lakásajtóig furcsa vendégét, sőt még azt is hagyta, hogy a Peter a ház kapujáig kísérje a férfit.
 Az ajtó becsukódását követően Wilson vidáman vigyorgott rá Peterre, egy amolyan „ezt megúsztuk" mosollyal, amit a fiú gyakran látott már egy-egy húzósabb bevetésük után. És a férfi csak úgy, akár a csatatéren mikor a pór és veszély elmúltával a biztonság megveti a talpát a szétzúzott utcák aszfaltján, lehajolt hozzá és megcsókolta.
 - Este várlak.
 - Mindenképp.
 [Szex lesz!]
Kuss.

Megjegyzések